Waterstof ook in Groningen volop in ontwikkeling

Waterstof: het is de energie van de toekomst! En mooi: ook in Groningen wordt er hier volop aan gewerkt. Waterstof is een duurzaam alternatief. Maar zonder water, geen waterstof. Hoe dat precies zit, lees je op de site van Evides Industriewater.

North Water is een joint venture van Evides Industriewater en Waterbedrijf Groningen. We bieden maatwerkoplossingen voor diverse (afval- en industrie)watervraagstukken. Daar waar Evides Industriewater de waterstofontwikkelingen -zoals bijvoorbeeld op de Maasvlakte- op de voet volgt, doet North Water dat in Noord-Nederland.

Waterstof ontwikkelingen in Groningen
In Groningen maken onder andere de Provincie Groningen, Gasunie en Groningen Seaports zich samen met diverse andere (samenwerkings)partners van North Water, sterk voor de ontwikkeling van duurzame alternatieve energiebronnen waaronder ook waterstof. Mooie ontwikkelingen maar waterbeschikbaarheid is hiervoor wel van grote meerwaarde. Vanuit North Water zetten we al jaren stevig in op het doorontwikkelen van de levering van industriewater op basis van oppervlaktewater als duurzaam alternatief voor drinkwater. Door in te zetten op industriewater op basis van oppervlaktewater blijven drinkwaterbronnen behouden voor drinkwater, maar is er ook water beschikbaar voor industriƫle toepassingen en andere water-vragende ontwikkelingen zoals de ontwikkeling van waterstof.

Door anders met ons water en onze energiebronnen om te gaan werken we aan de #energietransitie en #watertransitie. En met deze laatste werken we samen hard aan voldoende water voor later; zowel industrie- als drinkwater.