Diensten

Afvalwater & Industriewaterzuivering

#1 in duurzame industriewaterzuivering

North Water staat klaar voor al uw uitdagingen:

  • North Water levert grote bijdragen aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor afvalwaterzuivering en waterhergebruik.
  • North Water is uw partner voor hergebruik van (gezuiverd) water in het productieproces en voor terugwinning van waardevolle stoffen.
  • North Water is het aanspreekpunt als u wil zorgen voor duurzaamheid terwijl er gekeken wordt naar kostenverlaging.
  • North Water biedt oplossingen voor vraagstukken op gebied van waterbehandeling en afvalwaterzuivering voor bedrijven in onder andere de (petro-) chemische industrie, de metaalindustrie, de voedingsmiddelenindustrie, de agrobusiness en de energiesector.

Welk systeem u ook wenst, bij North Water kunt zeker zijn van een (kosten)efficiënt en betrouwbaar zuiveringsproces. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

North Water: Slim met Afvalwater

Elk jaar groeien de mogelijkheden voor particulieren om huishoudelijk afvalwater zelf te zuiveren om energiebesparing te bewerkstelligen en de verspilling van kostbare nutriënten tegen te gaan. Deze ontwikkeling staat in de industrie ook niet bepaald stil. Bij industriële afvalwaterzuivering gaat verbetering van de effluentkwaliteit steeds vaker samen met afvalwaterhergebruik. North Water beschikt over de deskundigheid, de ervaring en de expertise om duurzame zuiveringsoplossingen te bieden voor industrieel afvalwater aan elk type bedrijf.

Bedrijven waar North Water succesvolle en innovatieve projecten heeft uitgevoerd zijn AkzoNobel Salt, Kisuma Chemicals, Nedmag Industries, Avebe TAK, ZAWZI Delfzijl, Industrial Supply Westlob, Energy Port, Green Data Port en Industrial Supply Harlingen.

Energiezuinig en Zuiver

Nederland is het land van water en watertechnologie. Ontwikkelingen op het gebied van waterzuivering en waterrecycling verstevigen de positie van Nederlandse bedrijven aan de top van de wereld. North Water ontwikkelt met dezelfde snelheid mee. North Water levert moderne, nieuwe generatie zuiveringstechnieken en installaties voor nitraat- en fosfaatverwijdering of verlaging van zwevende stof, CZV en zware metalen.

Zo heeft North Water recentelijk een zout afvalwater zuiveringsinstallatie (conform het DBFO-concept) gebouwd voor het havenbedrijf Groningen Seaports. Deze actief-slib installatie heeft een capaciteit van 35.000 VE, en omdat North Water het afvalwater zuivert, worden de industriële lozers volledig ontzorgd.

North Water: Nummer 1 in duurzame industriewaterzuivering

North Water ontwerpt (Design), bouwt (Build), financiert (Finance) en beheert (Operate) full scale zuiveringsinstallaties voor elk type klant. Met als resultaat een duurzame industriewaterzuivering, voldoende water op maat zonder invloed op de drinkwatervoorziening, hergebruik van effluent en een effectieve samenwerking met onze waterpartners. U kunt hierbij rekenen op North Water als een professionele en innovatieve samenwerkingspartner.

Slimme oplossingen, minder kosten

De overheid stelt steeds hogere eisen aan lozing van (gezuiverd) afvalwater. Het is daarom voor zowel  waterschappen als de industrie steeds belangrijker om duurzame oplossingen te verzinnen. North Water weet als geen ander dat met hergebruik of terugwinning van waardevolle stoffen zelfs een verlaging van de totale kosten is te bereiken.

Meer weten over onze andere Diensten?

Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen?
Neem contact op met Erwin Beekman.
06 22 90 77 06