Diensten

North Water biedt maatwerk aan bedrijven met een specifieke watervraag

North Water is de totaaloplossing voor al uw waterbehoefte

North Water is een betrouwbare en duurzame partner voor elke industriële water behoefte, met een specialisme in het ontwikkelen en beheren van waterinstallaties. Betrouwbaarheid, maatwerk, leveringszekerheid en duurzaamheid staan hierbij centraal. North Water is daarom bij uitstek de betrouwbare, deskundige en leveringszekere partner voor de industriële klant.

Bij uw watervraag biedt North Water desgewenst een totaaloplossing. Van het ontwerp, de bouw en het beheer van de installaties tot de financiering (het DBFO-concept: design, build, finance en operatie).

Door het afsluiten van langetermijncontracten kunt u als klant afzien van een directe investering in een activiteit die niet tot uw corebusiness behoort en desgewenst dit geld besteden aan de kernactiviteiten.

North Water biedt oplossingen voor vraagstukken op gebied van waterbehandeling en afvalwaterzuivering voor bedrijven in onder andere de (petro-) chemische industrie, de metaalindustrie, de voedingsmiddelenindustrie, de agrobusiness en de energiesector.

Jaarlijks zorgt North Water voor de levering van meer dan 4 miljoen m3 proceswater.

Onze proceswater specialismen:

Wij bieden ook:

 • Onderzoek en advies ten behoeve van de watervoorziening
 • Water op maat
 • Innovatieve watertechnologie
 • Design, Build, Finance & Operate Service

Onze partners:

 • AkzoNobel Salt
 • Kisuma Chemicals
 • Nedmag Industries
 • Avebe TAK
 • ZAWZI Delfzijl
 • Industrial Supply Westlob Energy Port
 • Green Data Port
 • Industrial Supply Harlingen

Wat is proceswater?

Proceswater is water dat gebruikt wordt als ultrapuur water, demiwater, koelwater, spoelwater, waswater, brouwwater of transportmiddel. Proceswater wordt gebruikt voor vele industriële toepassingen en kent per type gebruik een eigen samenstelling. North Water levert proceswater voor elke toepassing.
Wanneer de waterkwaliteit voor een productieproces met een specifieke toepassing niet toereikend is, wordt er gebruik gemaakt van proceswater.

Duurzaamheid & Kostenverlaging

Het beleid van De Nederlandse overheid is erop gericht om het gebruik van drinkwater door industrieën te ontmoedigen. Door de stijgende prijs van leidingwater enerzijds en de kosten van afvalwaterzuivering en afvalwaterlozing anderzijds wijken industriële bedrijven vaker uit naar alternatieven als bron voor proceswater.

Het gebruiken van proceswater uit een andere bron dan leidingwater is een duurzame oplossing. Denk aan water als oppervlaktewater, brakwater, grondwater, zeewater en hergebruikt afvalwater. Door gebruik te maken van dit soort proceswater heeft u een voordelig en duurzaam alternatief voor drinkwater dat voor elke industriële toepassing gebruikt kan worden.

North Water kan zorgen voor een kostenverlaging in uw watervoorziening door slim gebruik te maken van de correcte bron van proceswater.

Het hergebruiken van industrieel afvalwater of koelwater is één van de technisch slimste manieren om gedemineraliseerd of zelfs ultrapuurwater te produceren. Op deze manier koop je minder water in en heb je minder afvalwater over met een hogere duurzaamheid en lagere kosten tot gevolg.

North Water is DBFO

North Water verzorgt volgens het DBFO concept. North Water ontwerpt (Design), bouwt (Build), financiert (Finance) en beheert (Operate) full scale zuiveringsinstallaties voor elk type klant.
Dit betekent dat North Water de installatie bouwt en daarnaast verantwoordelijk kan zijn voor het beheer en de bedrijfsvoering. De klant hoeft niet te investeren in een eigen installatie en kan zich richten op de bedrijfsvoering. Op deze manier kan snel, zorgeloos en goedkoper een passende oplossing geboden worden voor al uw waterbehoefte.

Proceswater case in de praktijk

Een goed voorbeeld van wat North Water voor u kan doen op het gebied van proceswater is Kisuma Chemicals. North Water levert proceswater van gedemineraliseerd water (demi water) aan Kisuma Chemicals, waarbij volgens het DBFO concept een nieuwe zuiveringsinstallatie gerealiseerd is.

Bekijk de casus van Kisuma Chemicals

Meer weten over North Water?
Neem contact op met Erwin Beekman.
06 22 90 77 06