Diensten

Condensaat Polishing

Uw partner in duurzame zuiveringsprocessen

North Water staat klaar voor al uw uitdagingen:

  • North Water levert grote bijdragen aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor industrieel koelwater, koelwaterzuivering en koelwaterhergebruik.
  • North Water is uw partner voor hergebruik van koelwater in het productieproces en voor terugwinning van waardevolle stoffen.
  • North Water is het aanspreekpunt als u wilt zorgen voor duurzaamheid terwijl er gekeken wordt naar kostenverlaging.
  • North Water biedt oplossingen voor vraagstukken op het gebied van koelwater, koelwaterzuivering en koelwaterhergebruik voor bedrijven in onder andere de (petro-) chemische industrie, de metaalindustrie, de voedingsmiddelenindustrie, de agrobusiness, datacenterindustrie en de energiesector.

Welk systeem u ook wenst, bij North Water kunt u zeker zijn van (kosten)efficiënt en betrouwbaar hergebruik van condensaat. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Wat is condensaat polishing?

Waar demiwater wordt gebruikt om hogedruk-stoom te produceren ontstaat gecondenseerd water. Hier kan vervuiling in zitten. De stoom is immers gebruikt in een industrieel proces. Bij hergebruik zal een intensieve reiniging plaatsvinden, denk aan het verwijderen van kwik uit condensaat en het halen van nitraten uit zout afvalwater. Na het maatwerkproces van condensaat polishing kan het water weer veilig en betrouwbaar worden ingezet.

North Water: Betrouwbare condensaatzuivering

Het rechtstreeks ongezuiverd lozen van (zout) afvalwater op oppervlaktewater is niet meer van deze tijd. Het afvoeren van (zout) afvalwater via een RWZI is niet altijd de meest optimale optie. En zelf een installatie bouwen en beheren is te kostbaar en te complex. Welke mogelijkheid is er dan nog? Deze vraag leeft bij North Water.

North Water biedt het antwoord en bouwt een afvalwater zuiveringsinstallatie conform het DBFO-concept (Design, Build, Finance & Operate). Omdat North Water het afvalwater zuivert, worden de industriële lozers volledig ontzorgd.

North Water biedt de garantie van een hoogwaardige condensaatzuivering en polishing, zodat meer condensaat gerecycleerd kan worden.

Een kwestie van maatwerk

Condensaat polishing is altijd een kwestie van maatwerk. Bij North Water hebben wij de kennis en ervaring in huis om dit maatwerk uit te voeren. Wij zorgen ervoor dat het gecondenseerde water schoon en – al dan niet aangevuld met nieuw demiwater – met zoveel mogelijk behoud van energie hergebruikt kan worden. Dit leidt tot efficiëntere processen én aanzienlijke kostenbesparingen.

Kwaliteit en kostenefficiency

Betrouwbaarheid en leveringszekerheid staan bij ons voorop als het aankomt op condensaatzuivering. Uiteindelijk zorgt het beste product voor de meest stabiele en daarmee kosteneffectieve processen. Wij garanderen een hoge mate van betrouwbaarheid en een duurzame levering.

Waarom condensaatzuivering bij North Water?

  • Effectieve en kostenefficiënte processen
  • Duurzame oplossingen
  • Innovatieve technologieën
  • Service & Volledige ontzorging

Meer weten over onze andere Diensten?

Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen?
Neem contact op met Erwin Beekman.
06 22 90 77 06