Met REGAIN inzetten op water voor later

Noorderzijlvest en North Water over REGAIN in NoordZ
Hoe zorgen we dat er ook in de toekomst voldoende schoon water beschikbaar is? Waterschap Noorderzijlvest en North Water werken samen met partners aan een oplossing. Hierover stond afgelopen donderdag een uitgebreid artikel in de bijlage NoordZ van Dagblad van het Noorden.

Samen werken aan water voor later ​​​​​​​
Binnen het onderzoeksproject REGAIN onderzoeken Waterschap Noorderzijlvest en North Water samen met watertechnologiebedrijf WLN en kennisinstituut CEW hoe gezuiverd afvalwater zoveel mogelijk kan worden ontdaan van medicijnresten en op welke manier het extra gezuiverde afvalwater straks als bron kan dienen voor industriewater, zodat drinkwaterbronnen beschikbaar zijn voor drinkwater. Hoe het een met het ander verband houdt en wat het belang van dit alles is zetten Roeland van der Schaaf, dijkgraaf waterschap Noorderzijlvest en Perry van der Marel, managing director North Water uiteen in NoordZ.

Bijdrage aan Watertransitie Groningen
Met het project REGAIN – en dan vooral met de mogelijke toekomstige inzet van hergebruik van gezuiverd afvalwater als bron voor industriewater – draagt North Water, industriewaterdochter van Waterbedrijf Groningen en Evides Industriewater, actief bij aan de watertransitie van Waterbedrijf Groningen: route 4. Want via deze route ‘Alternatieve bronnen bieden aan nieuwe industriële klanten’ willen we de drinkwaterbronnen behouden voor drinkwater, maar blijft ook water beschikbaar voor industriële toepassingen.

#circulariteit #samenwerken #watervoorlater