North Water en Dutch Glycerine Refinery (DGR) tekenen opnieuw samenwerkingsovereenkomst

De Dutch Glycerine Refinery (DGR) heeft haar samenwerking met North Water Afvalwater opnieuw verlengd. En dat is mooi nieuws, want beide partijen zijn ambitieus over een duurzame toekomst.

DGR is gespecialiseerd in de productie van geraffineerde glycerine. Met een totale capaciteit van 200.000 ton gezuiverde glycerine is het de grootste ruwe glycerine raffinaderij ter wereld. De glycerine wordt exclusief geproduceerd uit plantaardige bronnen.
DGR heeft uitbreidingsplannen op het Chemiepark, waar North Water de zuivering van het afvalwater voor hun rekening neemt in de Zout Afvalwater Zuiveringsinstallatie (ZAWZI).
Het gezamenlijk doel van beide partijen, als vervolg van de samenwerking, is de ZAWZI in Delfzijl zodanig te optimaliseren dat er een hogere afvalwaterzuiveringscapaciteit beschikbaar komt. Perry van der Marel, managing director van North Water: “Het lange termijn commitment van DGR is een belangrijke schakel voor North Water Afvalwater om de ZAWZI als multiclient installatie te verduurzamen en biedt ook veel synergie met nieuwe ontwikkelingen in Delfzijl de komende jaren. De samenwerking met DGR verloopt heel goed en prettig en we kijken uit naar het vervolg hiervan.” Frank Breugelmans, managing director van DGR beaamt dit: “Voor DGR is duurzaamheid het sleutelwoord. De verlenging van de samenwerking met North Water is een weloverwogen lange termijn beslissing die past binnen het duurzame beleid en de continuïteit van onze activiteiten.”