Nouryon: Duurzame waterfabriek voor zuurstofloos water

Bereiding van proceswater uit oppervlaktewater in plaats van grondwater? Een betaalbaar en duurzaam alternatief is een waterfabriek, volgens DBFO-concept gebouwd en bedreven!

 

Uw bedrijf heeft grote hoeveelheden proceswater nodig. Dat wint u uit grondwater en bewerkt het tot de gewenste kwaliteit. Met het oog op een duurzame toekomst wilt u geen grondwater meer onttrekken. Wat is dan het alternatief?

Daarvoor is North Water benaderd. Met als resultaat niet alleen een alternatief voor de waterwinning en de bewerking van het water tot zuurstofloos water, maar ook de bouw van een waterfabriek die geheel volgens het DBFO-concept is opgezet. Dus ook het beheer en onderhoud ervan wordt door North Water uitgevoerd. De waterfabriek voor Nouryon is daarmee waarschijnlijk de eerste in Nederland geweest op het gebied van industriewater die volgens het DBFO-concept is gebouwd.

Over Nouryon
Nouryon in Delfzijl is producent van zout dat wordt gewonnen in ondergrondse zoutlagen in de buurt van Veendam en Winschoten.

Procesbeschrijving
Tijdens het zuiveringsproces wordt het oppervlaktewater, dat ingenomen wordt uit een zijtak van het A.G. Wildervanckkanaal in Veendam, opgewerkt tot zuurstofloos en nitraatarm proceswater.

Kerngegevens Nouryon (English)