Diensten

Ruw water

North Water: Uw partner voor ruw water

North Water staat klaar voor al uw uitdagingen:

  • North Water levert grote bijdragen aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor industrieel koelwater, koelwaterzuivering en koelwaterhergebruik.
  • North Water is uw partner voor hergebruik van koelwater in het productieproces en voor terugwinning van waardevolle stoffen.
  • North Water is het aanspreekpunt als u wilt zorgen voor duurzaamheid terwijl er gekeken wordt naar kostenverlaging.
  • North Water biedt oplossingen voor vraagstukken op het gebied van koelwater, koelwaterzuivering en koelwaterhergebruik voor bedrijven in onder andere de (petro-) chemische industrie, de metaalindustrie, de voedingsmiddelenindustrie, de agrobusiness, datacenterindustrie en de energiesector.

Welk systeem u ook wenst, bij North Water kunt u zeker zijn van (kosten)efficiënt en betrouwbaar ruw water. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Wat is ruw water?

Ruw water is onbehandeld water. Dit kan zowel grondwater als rivier, kanaal- of oppervlaktewater zijn. Voor veel industriële toepassingen is drinkwater te duur en zout/brak water niet toereikend. In die gevallen is ruw water een goede oplossing. Water met een andere kwaliteit dan drinkwater wordt vaak aangeduid als ‘ander water’ of ‘industriewater’. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen laagwaardig en hoogwaardig industriewater.

Laagwaardig industriewater is water met een mindere kwaliteit dan drinkwater. Het water (oppervlaktewater of grondwater of afvalwater) wordt in beperkte mate behandeld. De prijs is lager dan de drinkwaterprijs. Laagwaardig industriewater wordt bijvoorbeeld gebruikt als koelwater, spoelwater, ketelwater en proceswater.

Bij North Water hebben we de infrastructuur en expertise om hoogwaardig ruw water betrouwbaar en voordelig, al dan niet gezuiverd, te leveren.

Een hoge leveringszekerheid

Bij North Water ben je zeker van levering. Zo is North Water bijvoorbeeld eigenaar geworden van een industriewaternet in Harlingen (Water Valley). Dit systeem zuivert zoet water uit het Van Harinxmakanaal tot proceswater voor twee industriële partners in Harlingen. Naast de levering van industriewater voor algemene industriële toepassingen wordt het systeem ook gebruikt voor de levering van bluswater. Het project heeft ook een groot energie/restwarmte potentieel.

North Water: Nummer 1 in duurzame industriewaterzuivering

North Water ontwerpt (Design), bouwt (Build), financiert (Finance) en beheert (Operate) full scale installaties voor elk type klant. Met als resultaat een duurzame productie van ruw water, voldoende water zonder invloed op de drinkwatervoorziening en een effectieve samenwerking met onze waterpartners. U kunt hierbij rekenen op North Water als een professionele en innovatieve samenwerkingspartner.

Kwaliteit en kostenefficiency

Betrouwbaarheid en leveringszekerheid staan bij ons voorop als het aankomt op ruw water. Uiteindelijk zorgt het beste product immers voor de meest stabiele en dus kosteneffectieve processen. Wij garanderen een hoge mate van betrouwbaarheid en een duurzame levering.

Waarom ruw water van North Water?

  • Betrouwbare levering van ruw water
  • Duurzame oplossingen
  • Innovatieve technologieën
  • Service & Volledige ontzorging

Meer weten over onze andere Diensten?

Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen?
Neem contact op met Erwin Beekman.
06 22 90 77 06