North Water en EasyWaterSupply realiseren innovatief demiwater laadpunt in Veendam

Aan de Billitonweg in Veendam wordt sinds kort gedemineraliseerd water (demi water) geleverd middels een laadpunt dat 24/7 open is.

North Water zuivert met haar zuiveringswaterinstallaties in Veendam al jaren oppervlaktewater uit het A.G. Wildervanckkanaal tot demi waterkwaliteit voor Kisuma Chemicals. Demi water is schoon en puur water dat ontdaan is van verontreinigingen, mineralen en zouten. Door de hoge zuiverheid is het water niet geschikt voor menselijke consumptie.

24/7 tanken
Het gezuiverde demiwater in Veendam is sinds kort ook beschikbaar voor derden via een innovatief laadpunt. Bedrijven in branches als chemie, energie, food en cleaning kunnen 24/7 bij het tankpunt terecht voor reguliere afname van demiwater of als back-up levering. North Water heeft hiervoor de samenwerking gezocht met EasyWaterSupply. Erwin Beekman, accountmanager bij North Water: “de zuiveringsinstallaties en de productiecapaciteit waren al in Veendam al aanwezig. Met het laadpunt en de synergie van de bestaande zuiveringsinstallaties kunnen we op een duurzame wijze nog meer grootverbruikers op een laagdrempelige manier, 24 uur per dag, van gedemineraliseerd water voorzien.”

Veilig en slim
Het tankpunt in Veendam wordt bediend met innovatieve software: de tankwagenchauffeur kan zich via een app melden met een persoonlijke code om het systeem te ontgrendelen. Vervolgens kan via de app aangeven worden hoeveel water er getankt dient te worden. Dit zorgt ook voor een stuk veiligheid: de chauffeur hoeft niet meer met een stok te peilen in de wagen en er is geen weegbrug meer nodig. De chauffeur hoeft niet lang te wachten: er kan bij het laadpunt tot 60 m3 per uur worden getankt. Na afloop volgt er een overzichtelijk tankrapport in de app zodat ook laadpapieren niet meer nodig zijn.

Hub voor Eemshaven en Duitsland
De locatie Veendam is een bij uitstek geschikte en duurzame locatie. In het Noorden was nog geen tankpunt voor demiwater. Chauffeurs hoeven op deze manier niet meer het hele land door te rijden om water te vervoeren naar de gebruikers Daarbij is Veendam een mooie hub voor klanten uit zowel de Eemshaven als ook uit Duitsland, verwachten North Water en EasyWaterSupply.

Johan Buijs, directeur van EasyWaterSupply: “Ik vergelijk ons product wel eens met een benzinestation zoals iedereen die kent, maar dan voor grootverbruikers van water. In de waterindustrie kende men dit idee nog niet, dus in eerste instantie zijn klanten nieuwsgierig, maar vinden ze het ook wel spannend. Maar als ze het gemak en de veiligheid van deze werkwijze ontdekken, zijn ze overtuigd!”